MİGROS’UN ÇEVRE UYGULAMALARI GELECEK NESİLLER İÇİN ÇALIŞIYOR

30-05-2011

Geliştirdiği yenilikçi uygulamalar ile çevre dostu yaklaşımını ortaya koyan Migros Grubu; çevre bilinci ve farkındalığının yaratılması için Türkiye'de önemli uygulamalara imza atıyor. Atık maddelerin çevreye geri kazandırılması konusunda mağazalarında ’Geri Dönüşüm Kiosku’ uygulamasını sürdüren Migros Grubu, müşterilerinden gelen olumlu taleple iki yılda uygulamayı 37 mağazada yaygınlaştırdı.

Çevreci yaklaşımı ile yıllardır ilklere imza atan, toplumla paylaştığı projelerin temelinde çevreye duyarlık ilkesini benimseyen Migros Grubu, gelecek nesillere daha sağlıklı ve yaşayabilecekleri bir çevre bırakmak adına hayata geçirdiği projeler için zaman ve kaynak aktarmaya devam ediyor.

Migros Geri Dönüşüm Kioskları’nda 2 yılda 2,2 milyon atık toplandı
İlki 2009 yılının Temmuz ayında İstanbul Eltes Migros mağazasında faaliyete geçen Migros Geri Dönüşüm Kiosku, İstanbul’un çeşitli ilçelerinden sonra Ankara, İzmir, Bursa, Edirne, Trabzon, Gaziantep, Isparta, Adana başta olmak üzere Karadeniz’den Doğu Anadolu’ya 14 farklı ilde  37 mağazaya ulaştı. Çevre bilinci ile hareket eden, Migros Grubu’nun verilerine göre bugüne kadar Migros mağazalarında toplam 2.2 milyon geri dönüştürülebilir atık toplandı. Migros Grubu, geri kazanım ve değerlendirme konularındaki çalışmalara maddi kaynak sağlayarak, doğadaki atıkların dönüştürülmesine öncülük ediyor.

Geri Dönüşüm Kioskları ile hem çevre hem tüketici kazanıyor…
Geri Dönüşüm Kiosku olan Migros mağazalarını ziyaret ederek biriktirmiş oldukları karton/kağıt, plastik, metal, cam atıklarını bu kiosklar yardımıyla ayrıştıran müşteriler hem puan kazanıyor hem de çevre korumaya destek veriyorlar. Bugüne kadar uygulamaya destek veren onbinlerce Migros müşterisi Geri Dönüşüm kiosklarından çevre puan ve bez torba hediyeleri kazandı.

“Doğada Çözünen Poşet” bugün bir sektör standardı
Çevre ve tüketici dostu yaklaşımıyla bir 'ilk'e daha imza atan ve 'Doğada Çözünebilen Poşet' uygulamasını hayata geçiren Migros’un çağrıları, müşterilerinden ve toplumun tüm kesiminden ilgi ve hassasiyetle yanıt buldu, uygulama yaygınlaşarak bugün bir sektör standardı haline geldi. Migros bu konuda farkındalık yaratıp hem kullanılan poşet sayısını azalttı hem de çok kullanımlı bez torbaların yaşama daha çok girmesini sağladı.


Bozcaada’da bez torba için elele...
Migros ve Bozcaada Belediyesi, bu nadide beldenin güzelleşmesi ve Bozcaada halkının konuya ilgisini çekmek için birlikte “Temiz Bir Doğa İçin El Ele’  projesini geliştirdiler. Geçtiğimiz yıl dağıtılan doğada çözünen poşetlerden sonra bu sene de ‘Her Eve Bir Bez Torba’ sloganı ile Migros ve Bozcaada Belediyesi el ele verdi, sürdürülebilir çevre koruması için sorumlu bir uygulama gerçekleştirdi. 5 Haziran Dünya Çevre Günü’nde bu yıl yeniden gerçekleşecek uygulamada, ilçedeki evlere yüzlerce bez torba dağıtılacak.

Migros; “Çevreyi korumak bizim elimizde” diyor
Normal bir plastiğin doğada çözünebilmesi en az 100 yıl sürerken “Oxo- bio-çözünürlük” teknolojisi ile üretilen plastikler üretim aşamasında ilave edilen özel bir katkı maddesinden dolayı, ürününü cinsi ve dönüşüm yerine göre 24 ay gibi kısa bir sürede % 100 çözünerek doğaya dönüyorlar. Açık ve kapalı her ortamda okside olarak çözünebilen oxo-bio-çözünür poşetler, doğada parçalanma sürecini takiben, ekolojik dengeyi bozmadan ve doğaya zararlı herhangi bir kalıntı bırakmaksızın mikroorganizmalarca yenerek karbondioksit ve suya dönüşüyor. Üzerlerinde ‘Çevreyi Korumak Benim Elimde’ yazan ve müşterilerin günlük alışverişlerinde defalarca kullanabilecekleri bez torbalara olan ilgi her geçen gün artıyor. 

30 kat daha az geliş gidiş
Migros Grubu, Türkiye’de hızla yaygınlaşan dağıtım merkezleri aracılığıyla, 2010 yılında taze gıdaları mağazalarına doğrudan sevk etmeye başladı. Çeşitli firmalar normalde 1 haftada 150.000 kez ürün bırakırken, bu sistem sayesinde rakam 4500’e iniyor ve tam 30 kat daha az gidiş-geliş yapılması sağlanıyor, Migros çevre için verimlilik yaratıyor.