Migros işgücünde cinsiyet eşitliği ve daha çevreci mağazalara yatırımı artıracak

08-03-2021

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) köklü müşterilerinden Migros'a, sürdürülebilir büyüme stratejilerini desteklemeleri için 60 milyon Avro kredi limiti tahsis etti. Migros bu kredi ile kadınlar için ileri kariyer fırsatları ve enerji tasarrufuna yoğunlaşacak.

Sesli okuma Migros işgücünde cinsiyet eşitliği ve daha çevreci mağazalara yatırımı artıracak

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) köklü müşterilerinden Migros'a, sürdürülebilir büyüme stratejilerini desteklemeleri için 60 milyon Avro kredi limiti tahsis etti. Migros bu kredi ile kadınlar için ileri kariyer fırsatları ve enerji tasarrufuna yoğunlaşacak. Türkiye'nin önde gelen gıda perakendecilerinden Migros, Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası'ndan (EBRD) 60 milyon Avro tutarında kredi tahsis olunarak faaliyetlerini güçlendiriyor. EBRD finansmanı ile işgücünde cinsiyet dengeli bir istihdam sağlama çalışmalarını artırmayı ve mağaza ağının enerji verimliliğini daha da artırmayı hedefliyor.

Türkiye’nin 81 ilindeki 2.300’e yakın mağazası ve online hizmetleriyle faaliyetlerini sürdüren Migros’un sürdürülebilirlik yaklaşımı, iş modelinin merkezinde yer alıyor. EBRD kredisi ile Migros, toplumsal cinsiyet ve fırsat eşitliğini destekleyen aksiyon planlarını geliştirmeyi ve iş süreçlerinde kadınlar için daha fazla kariyer imkanı yaratan sorumlu işe alım stratejilerini desteklemeyi amaçlıyor. Bu doğrultuda, perakende sektöründeki ilave iş gücü ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik 2.000’den fazla kadın çalışanı işe almayı planlıyor. Migros ayrıca, artan müşteri talebini karşılamak için yeni mağazalar açarken veya mevcut mağazalarını yenilerken, sürdürülebilirlik stratejisi doğrultusunda yenilenebilir enerji sistemleri ve enerji tasarrufu sağlayan teknolojileri yönelmeyi amaçlıyor. Özel markalı ürünlerinin çevresel ayak izini azaltmak için de EBRD ile birlikte çalışacak.

Türkiye’deki önde gelen yatırımcılardan olan ve ana hedeflerinden biri yerel ekonomiyi yeşillendirmek olan EBRD, ülkenin koronavirüs kriziyle başa çıkmasına ve daha doğa dostu çözümlere yönelik dönüşümü desteklemeye yönelik fonlar ve politika desteği sağlıyor. Migros, EBRD’nin uzun ömürlü ve köklü müşterileri arasında yer alıyor. EBRD, bugüne kadar yüzde 95'i özel sektöre olmak üzere 334 proje aracılığıyla ülkeye yaklaşık 13 milyar Avro yatırım yaptı. 2020'de Covid-19 salgınına ülkedeki finansmanını 2019'daki 35 projede 1,0 milyar Avrodan 1,7 milyar Avroya çıkararak yanıt verdi.