3 YILDA MÜŞTERİLERİYLE EL ELE VEREREK EGE’YE 200 BİN FİDAN KAZANDIRAN TANSAŞ, ŞİMDİ DE ŞİRİNCE’YE 30 BİN FİDAN DİKİYOR

15-07-2009

TANSAŞ SÜRDÜRÜLEBİLİR PROJELERLE EGE’NİN ORMANLARINA SAHİP ÇIKIYOR

Ege Orman Vakfı işbirliği ile 2006 yılında ‘Küresel Isınmaya Karşı Çözüm Siz Olun’ sloganıyla harekete geçen Tansaş, Ege’nin bozulan orman alanlarını yeşertmeye devam ediyor. Müşterileriyle el ele vererek projenin kapsamını her yıl genişleten Tansaş, son olarak Ege Orman Vakfı tarafından üretilen zeytinleri Tansaş mağazalarında tamamen üretim maliyeti olan 5.5 TL’den müşterilerine sunuyor. Tansaş mağazalarından müşterilerin satın alacağı her kavanoz zeytin için 1 fidan dikilerek, Şirince mevkiinde 30 bin fidanlık ormanlık alan oluşturulacak.


 Türkiye’nin önde gelen market zincirlerinden Tansaş, ‘Küresel Isınmaya Karşı Çözüm Siz Olun’ sloganı ile başlattığı çevre projelerine hız kesmeden devam ediyor. Tansaş olarak Ege Orman Vakfı işbirliği ile 2006 yılında Urla’ya 100.000 fidan dikilirken, bu ilk adım müşteri duyarlılığı ile buluştu. Müşterilerle el ele vererek süren projelerle, bugüne kadar Ege’nin tahrip olmuş, yanmış orman alanlarına 200 bin fidan diken Tansaş, son olarak Ege Orman Vakfı tarafından üretilen zeytinleri üretim fiyatlarından raflarına taşıdı. Çevre dostu tüketicilerin yoğun ilgi gösterdiği zeytinlerin her 1 kavanozu için, 1 fidan dikilerek, Şirince’de 30 bin fidanlık orman oluşturulacağı açıklandı.

Tansaş’ın Şirince’de oluşturacağı 30 bin fidanlık orman alanına yönelik protokolün imza töreni, Ege Orman Vakfı Başkanı Cem Bakioğlu ve Migros Ticaret A.Ş Satıştan Sorumlu Genel Müdür Yardımcı Şevki Tuncer’in katılımıyla İzmir’de gerçekleşti.

Tuncer: “Sürdürülebilir bir mekanizma oluşturduk”

Ege Orman Vakfı ile işbirliği çerçevesinde, vakfın ürettiği ilk zeytinler geçtiğimiz yıl Tansaş mağazalarında tüketicilerin sofralarına ulaştırılmış ve ekonomiye kazandırılmıştı. Temmuz ayı itibariyle ise, Ege Orman Vakfı tarafından üretilen zeytinler, Tansaş mağazalarında, üretim maliyeti olan 5,5 TL’den müşterilerle buluştu. Böylelikle 430 gramlık kavanozlardaki Ege Orman Vakfı zeytinlerinin Tansaş müşterisinin de sürece katılımıyla, İzmir Şirince mevkiinde yeni 30 bin adet fidana dönüşeceğini belirten Migros Ticaret A.Ş Satıştan Sorumlu Genel Müdür Yardımcı Şevki Tuncer şöyle konuştu: “Burada yaratılan en önemli katma değer, Ege Orman Vakfı ile Tansaş’ın geliştirdiği bu projenin, sürdürülebilir mekanizmasıdır. Müşterilerimizin de desteği ile, bir dönem için değil, uzun soluklu bir işbirliği içerisindeyiz. Bu üretim dönemi de raflara taşınan zeytinler, yeni fidanlara dönüşecek. Bu döngü içerisinde de ülkemiz için çevresel kazanımlar ve yeni ekonomik değerler yaratılmış olacak.” 

“Migros’ta yerelleşmeye verilen önem, toplumsal faydaya dönüşüyor”

Yapılan pek çok bağımsız araştırmanın Tansaş müşterisinin sosyal sorumluluk bilinci en yüksek müşteri grubunu oluşturduğunu belirten Tuncer, “Müşterimizin bu bilinci ile bizim yerelleşmeye verdiğimiz önem buluşuyor ve toplumsal fayda yaratan bir model oluşturuyoruz” dedi. “Biz; haftada 8 mağaza açan, Türkiye çapında yaygınlaşmış bir kuruluş olarak; değişik bölgelerde yaşayan değişik müşteri gruplarımızın yerel ihtiyaçlarına karşı son derece hassas yaklaşım içindeyiz. Yaygınlaştığımız bölgelerdeki yerel bir lezzeti raflarımıza taşıyor, burada yöresel olarak tercih edilen bir ürünün tüm Türkiye çapında yaygınlaştırılması misyonunu taşıyoruz. Yaygın ekonomik gücümüzün ve bilinirliğin bu yeni değerler için bir basamak olması yönünde işbirlikleri oluşturuyoruz” diyen Tuncer, Ege Orman Vakfı’nın yetiştirdiği zeytinleri mağazalarda satışa sunarak hem yerel bir zenginliği ekonomiye kazandırdıklarını hem de tamamen maliyetine satışa sunulan her kavanoz zeytin için 1 fidan dikilerek ormanlık alan yarattıklarını söyledi.

“Üç boyutlu fayda sağladık”

Tansaş’ın yürüttüğü ‘küresel Isınmaya Karşı Çözüm Siz Olun’ projesinde üç önemli faydanın olduğunu söyleyen Tuncer, bunları şöyle sıraladı: “Öncelikle ihmaller sebebiyle talihsiz bir şekilde yanan ve tahrip olan güzel ormanlarımızın, henüz orman özelliğini yitirmeden, yeniden yeşertilmesi düşüncemize göre çok önemli ilk boyuttur. Bu duyarlılık, açılan mağazalarımızla ulaşılan bölgelerde ağaçlandırma çalışması ile kendini gösterebilirdi. Ancak biz, bu duyarlılığın kişiden kişiye geçmesini, ailelerin, çocukların bütünde aktif rol almasını önemsiyoruz. Yeşertilen alanların korunup kollanması, gelecek nesillerce sahiplenilerek bu duyarlılığın aktarılmasının fidan dikmenin ötesinde önemli bir diğer boyut olarak görüyoruz. Bu sebeple, sürece müşterilerimizi de katarak, el birliği ile kitlesel bir etki ve farkındalık yaratıyor olmak projenin doğal ve etkin sonucudur. Üçüncü boyut, yerel değerlerin ekonomiye kazandırılmasıdır.”

“Müşterimiz sahiplendi, projenin kapsamı genişledi”

Tansaş müşterilerinin evlerine taşıyacağı 30 bin kavanoz zeytin karşılığında, onlar adına fıstıkçamı, kızılçam ve serviden oluşan 30 bin fidanlık ‘Tansaş Şirince Müşteri Ormanı’ oluşturacaklarını söyleyen Migros Ticaret A.Ş. Satıştan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Şevki Tuncer toplum tarafından kabullenilmemiş, sahiplenilmemiş hiçbir projenin hedeflediği faydayı sağlayamayacağını belirtti. Tuncer, “Sosyal sorumluluk konusunda hücrelerimize kadar işlemiş bir geleneğimiz ve alışkanlıklarımız var. Bunlar önemli unsurlar olsa da; bir projenin gerçek anlamda fayda sağlaması için yeterli değil. Önemli olan o projeyi hitap ettiğiniz kitlenin yani müşterilerinizin de sahiplenmesi. Tansaş olarak yürüttüğümüz her projede, bu desteği müşterilerimizden yüzde yüz aldık, almaya da devam ediyoruz. 2006 yılında ilk attığımız adım, hayata geçirdiğimiz projemiz; müşteriler ve çalışanlarımızca o kadar sahiplenildi ki, peş peşe gelen koli siparişleri sonucunda başta Ege Tansaş’larda yürütülen projenin kapsamı bu yıl tüm Türkiye Tansaş’ları olarak genişletildi. Yaygınlaştığımız bölgelerdeki mağazalarımız o bölgenin, o semtin bir parçasıdır. Tüm Türkiye’deki organizasyonumuz içerisinde hergün binlerce müşterimizle bölgede iletişime geçerek o bölgenin sesi oluyoruz” dedi.

Bakioğlu: “Sosyal sorumluluk projeleri kuruluşların başarılarının itici gücüdür”

Toplantıda konuşma yapan Ege Orman Vakfı Başkanı Cem Bakioğlu ise “Ege Orman Vakfı olarak kurulduğumuz günden beri bize; dolayısıyla da doğaya destek veren proje ortaklarımıza baktığımızda her birinin kendi alanlarında çok başarılı kuruluşlar olduğunu görebiliyorum. Üç yıldır önemli projelere imza atarak birlikte doğaya yeni ormanlar kazandırdığımız Tansaş, bu kuruluşlar arasında çevreye yaptığı yatırımı her yıl bir adım öne taşıyarak tekrarlayıp, sürdürülen kaliteyi yakalamasıyla ön plana çıkıyor. Geçen yıl Ege Orman Vakfı’nın ilk ürünlerinin Tansaş’larda satılmasıyla elde edilen gelirle 21 bin 160 fidan Torbalı Arslanlar Mevkiinde Tansaş Müşteri Ormanı’nda dikildi. Bu yıl da 30 bin kavanoz “Ege Orman Vakfı Zeytini’nin Tansaş’larda satılmasından elde edilecek kaynakla Selçuk Şirince’de oluşturulacak Tansaş Müşteri Ormanı’nda 30 bin fidan toprakla buluşacak” dedi. Bakioğlu sözlerine şöyle devam etti: “Gururla söylemek isterim ki; Ege Orman Vakfı’nın Menderes-Oğlananası Mevkiinde bulunan zeytinliğinde damlama sulaması, ağaç bakımları ve ürün takibi uzman ziraat mühendislerinin kontrolünde yetiştirilen ve son derece doğal ve hijyenik koşullarda üretilen, Tariş tarafından ürün kontrolü, pastörizasyon ve dolumları yapılarak ürün kalitesi garanti altına alınan zeytinler; artık Tansaş’larda aranan bir ürün olma özelliğini kazanmıştır.”